24.09.2023

Sinergia proiectelor europene a fost un bun prilej pentru un Weekend inovativ. 


Participanții la Startup Weekend din 23 septembrie 2023 de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți  s-au convins că spiritul antreprenorial se dezvoltă în timp, dacă investești energie pentru a-ți dezvolta gândirea și abilitățile critice, fiind în același timp conectat la toate schimbările și tendințele care apar în lumea afacerilor.

Ei au fost inspirați de experiențele de lansare a afacerilor și de ideile de afaceri prezentate de studenții de la ciclul II, studii superioare de masterat:

  • De la o ideie de afaceri la „Top tort”, Elena Corlăteanu, studentă la ciclul II, studii superioare de masterat,  participantă la Programul de Inteligență Competitivă, ediția I
  • Prezentarea ideei de afaceri „Wood Kingdom”, Nicolae Zara, student la ciclul II, studii superioare de masterat,  câștigător al concursului național al ideilor de afaceri în cadrul proiectului SMART;
  • Prezentarea ideei de afaceri „Enjoy Life”- servicii educaționale after school, Ana Vacari, studentă la ciclul II, studii superioare de masterat, participantă a școlii antreprenoriale „Fii SMART cu USARB!”
  • Prezentarea ideei de afaceri „Art Libris” – mult mai mult decât te-ai așteptat, Ana Maria Cebotari, studentă la ciclul II, studii superioare de masterat, câștigătoare a concursului al concursului național al ideilor de afaceri în cadrul proiectului SMART;
  • Idei de afaceri, provocări și antreprenoriat inovativ. Valorificarea experienței directoarei companiei „Gloria Gold” SRL, Doina Bantuș, studentă la ciclul II, studii superioare de masterat, MF21M, directoarea companiei „Gloria Gold” SRL.


Evenimentul a continuat cu activități asincrone, din cadrul Programului de Inteligență Competitivă pentru Tineri, elaborat în cadrul proiectului CONNECT ,,Connecting universities-industry through smart entrepreneurial cooperation and competitive intelligence of students in Moldova, Georgia and Armenia”, nr. 617393-EPP-1-2020-1-MD-EPPKA2-CBHE-JP, finanțat de UE prin programul Erasmus+, cu implicarea colaboratorilor USARB: Valentina Prițcan, dr., conf. univ., Natalia Branașco, dr., conf. univ., Victoria Postolache, dr., conf. univ., Lilia Trinca, dr., conf.univ., Eugenia Foca, dr., conf. univ., Viorica Condrat, dr., conf. univ.


Evenimentul a avut drept scop susținerea tinerilor talentați în generarea ideilor inovative, punerea în aplicare a ideilor pentru un startup, valorificarea programului de inteligență competitivă și participarea la un weekend deschis de inovație. Evenimentul a avut loc în SMART Caffe din incinta Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Nortek al Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, iar tinerii din afară mun. Bălți au participat virtual.
 

Evenimentul a fost realizat în cadrul proiectului GreenSCI „Green Science at the Service of Healthy Society” (GA 101060678) finanțat de programul Orizont Europa.

Sursa:
Categorie:
Cuvinte-cheie: